Logo gemeente Deventer

Verhuizen

Ga je binnen de gemeente Deventer verhuizen of verhuist je vanuit een andere plaats in Nederland? Geef de verhuizing binnen 5 dagen door aan de gemeente. Doe dit voor alle personen die verhuizen. Je kan in 1 keer de verhuizing van jezelf, echtgenoot, geregistreerd partner en kinderen doorgeven.

Verhuis je vanuit Deventer naar een andere gemeente? Je geeft de verhuizing dan door bij de nieuwe gemeente.

Ga je voor de 1e keer in Nederland wonen? Of ga je opnieuw in Nederland wonen, nadat je bent uitgeschreven uit de Basisregistratie personen? Zie de pagina Verhuizen naar Nederland.

Een verhuizing geef je maximaal 28 dagen voor verhuizing en in ieder geval binnen 5 dagen na verhuizing door aan de gemeente.

Je kan de verhuizing online doorgeven. Je logt in met DigiD.

Vind je het lastig om dingen online te regelen? Je kan gratis persoonlijke hulp krijgen bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bekijk waar je terecht kunt.

De verhuizing kan je ook doorgeven bij de balie of via de post.

Verwerking verhuizing

De gemeente mag de adreswijziging pas verwerken op de verhuisdatum. Ook al heb je de verhuizing eerder doorgegeven, we kunnen de verhuizing niet eerder verwerken. Verhuis je vanuit een andere gemeente naar Deventer? Dan kan de verwerking van de verhuizing een paar dagen langer duren. De oude gemeente verwerkt jouw verhuizing op de verhuisdatum. Daarna kunnen wij pas de gegevens aanpassen.

In MijnOverheid zie je binnen 5 werkdagen na de verhuisdatum het nieuwe woonadres. Via de post krijg je op het nieuwe woonadres een bevestiging van de verhuizing.

Wat heb je nodig?

  • Een geldig legitimatiebewijs van elke persoon die verhuist.
  • Als je gaat samenwonen: een schriftelijke machtiging en (een kopie van) een geldig legitimatiebewijs van de persoon voor wie je de verhuizing doorgeeft.
  • Als je kamerbewoner wordt: het huurcontract.
  • Als je bij iemand gaat inwonen: een toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner. Er zijn meerdere manieren om deze toestemmingsverklaring in te dienen.
  1. Geef je online de verhuizing door, dan kan de hoofdbewoner via DigiD toestemming geven voor inwoning. Je logt zelf in met DigiD. Halverwege kan de hoofdbewoner zijn DigiD invullen. Hiermee geeft de hoofdbewoner goedkeuring voor inwoning.
    De hoofdbewoner kan de toestemming ook geven via het formulier toestemmingsverklaring (pdf). Je uploadt dit formulier samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de hoofdbewoner.

  2. Geef je de verhuizing door bij de balie, dan vul je het formulier toestemmingsverklaring (pdf) in. Je neemt dit formulier mee, samen met (een kopie van) een geldig legitimatiebewijs van de hoofdbewoner.

Wie kan de verhuizing doorgeven?

  • Jijzelf als je 16 jaar of ouder bent.
  • De ouders, voogd of verzorgers van minderjarigen jonger dan 16 jaar.
  • De ouders, voogd of verzorgers van inwonende minderjarigen van 16 en 17 jaar, tenzij deze personen zelf aangifte doen.
  • De curator van de onder curatele gestelde.
  • Een meerderjarig kind voor ouder(s) die verhuizen naar hetzelfde woonadres.
  • Ouder(s) voor een meerderjarig kind dat verhuist naar hetzelfde woonadres.
  • Echtgenoten en geregistreerde partners die verhuizen naar hetzelfde woonadres.
  • Iedere meerderjarige die daartoe schriftelijk is gemachtigd door de aanvrager.