Logo gemeente Deventer

Kijk op de wijk: actueel beeld van alle wijken en dorpen

Hoeveel mensen wonen er in mijn buurt? Welk cijfer geven de wijkbewoners hun leefomgeving? Wat zijn de belangrijkste kansen en knelpunten? Het antwoord op deze vragen, en nog véél meer informatie vindt u in de ‘Kijk op de Wijk’ van uw wijk of dorp.

Deze 11 documenten geven een beeld van hoe het er voorstaat met de wijken en dorpen in Deventer. De nieuwste versies van de Kijk op de Wijk staan op de website WijDeventer.

"Met de Kijk op de Wijk krijg je heel snel een goed beeld van hoe een wijk of dorp in elkaar zit, en wat er speelt", zegt Lars Wijnhoud, wethouder Wijk- en Dorpsgericht werken. "Dat is interessant en nuttig, zowel voor de inwoners zelf als voor mensen die in de wijken en dorpen werken, bijvoorbeeld zorgaanbieders, woningcorporaties, scholen, opbouwwerkers en wijkmanagers. Zo kunnen we samen bekijken waar behoefte aan is en welke ontwikkelingen aandacht nodig hebben."

De Kijk op de Wijk is opgesteld op basis van onder meer bewonersonderzoeken, beschikbare gegevens en gesprekken met de wijkteams en professionals in de wijken en dorpen. Elke Kijk op de Wijk bestaat uit een beschrijving van de wijk of het dorp, een beschrijving van de buurten, een overzicht van de voorzieningen en van opvallende zaken uit de onderzoeken, en een hoofdstuk ‘Kwesties, krachten en kansen’. 

De wijkmanagers gaan de komende maanden in gesprek met de wijkteams en andere betrokken bewoners, vrijwilligers en professionals. Aan de hand van de Kijk op de wijk stellen ze samen met netwerkorganisaties, wijkteamleden en werkers in de wijk de speerpunten per wijk of dorp op.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.