Logo gemeente Deventer

Subsidieregeling Vitaal Platteland weer geopend

De gemeente vindt de leefbaarheid in dorpen, kernen en buitengebied van groot belang.

Net zoals in de afgelopen jaren ondersteunt de gemeente initiatieven die de leefbaarheid en het voorzieningenniveau voor lange tijd verbeteren en stimuleren. Voor initiatieven kan vanaf 1 oktober 2024 weer een subsidie worden aangevraagd. Het gaat om een bijdrage tussen de € 10.000 en € 25.000.

 

Vitaal platteland

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Uitvoeringsagenda Vitaal Platteland 2024-2026 vastgesteld. Daar hoort een subsidieregeling voor initiatieven die duurzaam bijdragen aan het behouden en/of versterken van de vitaliteit en leefbaarheid van dorpen, kernen en het buitengebied van Deventer. Eerder is bijvoorbeeld subsidie toegekend voor de nieuwbouw van dorpshuizen in Loo en Schalkhaar en ondersteuning bij de dorpsvisies voor Diepenveen en Schalkhaar.

Voor 2024 is in totaal € 100.000 beschikbaar. De subsidie wordt verdeeld volgens het criterium ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Per dorp en omringend buitengebied worden maximaal twee aanvragen toegekend. Subsidie aanvragen kan vanaf 1 oktober 2024. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van een subsidie op de pagina Vitaal platteland.

 

Samen sterk

Er verandert veel in het buitengebied van Deventer. Vooral de landbouw is sterk in ontwikkeling. Ook de dorpen krijgen te maken met veranderingen, zoals groei of krimp en vergrijzing. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de plattelandseconomie, het landschap en de leefbaarheid. 

Naast de uitvoeringsagenda en subsidieregeling investeert Deventer ook in een vitaal platteland door onder meer LEADER-subsidies, erfcoaches, kavelruilprojecten en Kansen uit Buiten. Meer informatie vindt u op de pagina Platteland.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.