Logo gemeente Deventer

Denk mee: hoe houden we Deventer bereikbaar, veilig, leefbaar en duurzaam?

In woonbuurten de voetganger en fietser voorop stellen. Op meer wegen de maximumsnelheid omlaag van 50 naar 30 kilometer per uur.

En verkeer dat niet in de woonbuurten hoeft te zijn, vooral leiden via de A1, de N337, N344 (het Hanzetracé) en de N348. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten in de ‘basisvoorkeursvariant Hoofdwegenstructuur’ voor Deventer, een plan dat ervoor moet zorgen dat Deventer de komende jaren leefbaar én bereikbaar blijft. 

 

Evenwicht tussen bereikbaarheid en fijne plek om te wonen

Deventer blijft groeien. De komende jaren komen er flink veel woningen bij. Daarmee wordt het drukker op de wegen en straten in onze wijken en dorpen. Maar we willen ook genoeg ruimte voor ontmoeting, recreëren, spelen, en voor water en groen. Om een goed evenwicht te houden tussen bereikbaarheid en een fijne plek om te wonen, heeft het college van burgemeester en wethouders dit plan geactualiseerd, met daarin de basisuitgangspunten en maatregelen voor het verkeer tot 2030.

 

Voortbouwen op eerdere uitgangspunten

De keuzes uit het document zijn in lijn met keuzes uit het verleden. Hiermee bouwt de gemeente voort op eerdere uitgangspunten, en bekijkt of ze nog aansluiten bij de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen in en rond de stad.

Wethouder Marcel Elferink: "Deventer gaat voor een goede balans tussen bereikbaarheid te voet, met de fiets, het OV en de auto en een groene en gezonde leefomgeving. Natuurlijk spelen economische belangen ook een rol. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de binnenstad goed bereikbaar blijft, ook met de auto. Ik ben benieuwd wat de Deventenaar ervan vindt. Daarom nodigen we mensen uit om hun mening te geven."

 

Online Keuzewijzer van 1 t/m 15 oktober 2024

Van 1 tot en met 15 oktober 2024 kan iedereen zijn mening geven over de uitgangspunten. De uitkomsten van die peiling weegt het college mee in het definitieve voorstel, waar de gemeenteraad eind dit jaar over besluit.

 

Enkele maatregelen uit het plan 

  • Maximumsnelheid op een deel van de Welle van 50 naar 30 kilometer.
  • Een knip voor autoverkeer in de Emmastraat/Bokkingshang om het aantal auto's op de Welle te verminderen.
  • Een knip voor autoverkeer in de Stationsstraat om meer ruimte te geven aan voetganger, fiets en bus. Halen en brengen van reizigers blijft mogelijk met de auto.
  • Maximumsnelheid naar 30 kilometer op onder andere de Hoge Hondstraat en de Johannes Van Vlotenlaan.
  • Uitbreiding van de kruispunten op de Van Oldenielstraat.
  • Mogelijk meer rijstroken op de N348 tussen de 'Knoop' en de Oerdijk.

 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.deventer.nl/goedopweg. Van 1 tot en met 15 oktober 2024 kunt u via deze pagina ook de Keuzewijzer invullen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.