Logo gemeente Deventer

Onderzoek naar gebruik van laadpalen

Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s en bestel- en vrachtwagens groeit in Deventer elk jaar.

Logisch, want steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor een schone, elektrisch auto, bestelbus of vrachtwagen. Voor de gemeente Deventer hebben wij zo’n 250 plekken op het oog waar we in de toekomst misschien laadpalen willen plaatsen.

Als gemeente kijken wij steeds of er plekken weg kunnen of bij moeten. Zo komen er geregeld locaties bij, omdat er bijvoorbeeld aanvragen zijn van inwoners in een gebied waar we er nog geen hadden ingetekend. Voordat we een dergelijke plek ook echt aanleggen, kunnen alle inwoners hun mening geven over een locatie.


Denk mee!

Door het verlopen van een eerder verkeersbesluit, gaat het in deze participatieronde om een veel groter aantal locaties dan normaal. Een aantal locaties (uit het eerdere verkeersbesluit) is vervallen, een aantal wordt hergebruikt en er komen ook nieuwe plekken bij. Graag willen we uw mening weten: moeten er locaties afvallen of juist meer bijkomen? Doet u ook mee?

 

Hoe werkt het?

Ga naar www.deventer.nl/nieuwelaadpalen. Daar kun u een kaart aanklikken. Op deze kaart ziet u op welke plekken de laadpalen nu staan en welke nieuwe locaties wij op het oog hebben. Elke nieuwe laadpaal waarover u een mening kunt geven, kunt u aanklikken. Dan verschijnen er een paar vragen. U kunt reageren van 2 tot en met 15 september 2024.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.