Logo gemeente Deventer

Een scootmobiel of driewielfiets lenen in Deventer

Voor inwoners die af en toe een scootmobiel of driewielfiets nodig hebben, is het mogelijk om een scootmobiel of driewielfiets te lenen.

Een dagje winkelen in Deventer, of even eruit? Het lenen van een scootmobiel is misschien wel de ideale mogelijkheid om op pad te gaan.

Zelfstandig op pad

Een scootmobiel of driewielfiets houdt mensen actief. Veel mensen hebben maar af en toe een scootmobiel of driewielfiets nodig. En niet iedereen heeft voldoende ruimte om een vervoersmiddel te stallen. Voor deze situaties biedt de gemeente Deventer sinds kort voor mensen met een langdurige beperking de mogelijkheid om een scootmobiel of driewielfiets te lenen.

Wethouder Lars Wijnhoud (WMO): ‘Een leenscootmobiel of leendriewielfiets biedt mensen de mogelijkheid er zelf op uit te trekken, zonder dat ze hier ruimte voor hoeven op te offeren of een bijdrage hoeven te betalen. Zo kunnen we zorgen dat mensen langer actief blijven in de samenleving. Bovendien zorgt een leensysteem ervoor dat we de middelen delen en daardoor duurzaam met spullen omgaan.’ 


Toets en rijvaardigheidstest

Wie een scootmobiel of een driewielfiets wil lenen, meldt zich bij Team Toegang Wmo. Een medewerker toetst de aanvraag. Na toelating krijgen mensen een rijvaardigheidstest. Als ze daarvoor slagen, krijgen ze een  persoonlijke tag en kunnen ze de scootmobiel of driewielfiets reserveren voor een dag.


Twee uitleenpunten, mogelijk later meer

Op dit moment zijn er uitleenpunten in Borgele bij woonzorgcentrum de Bloemendal en in Keizerslanden bij Ludgerus. Het is ook mogelijk om de scootmobiel of driewielfiets thuis te laten bezorgen. Als er veel belangstelling is, wordt gekeken of er op meer plekken uitleenpunten komen. 


Samenwerking

De uitleenpunten zijn een samenwerking tussen Konnected, Welzorg (Scoot2Go), Medipoint, Circulus, en de gemeente Deventer. De haal- en brengservice wordt uitgevoerd door Konnected en Circulus. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hiermee werkervaring opdoen.

 

Kijk voor meer informatie over het lenen van een scootmobiel of driewielfiets op de website van deventer.nl