Logo gemeente Deventer

Verkoop 3 kavels A1 Bedrijvenpark Deventer West

Er is opnieuw een kans om deel uit te maken van A1 Bedrijvenpark Deventer West, waar 3 kavels beschikbaar komen. Inschrijven kan vanaf 12 september 2024.

De populariteit van het westelijke gedeelte blijft onverminderd hoog. Kiezen voor een kavel op A1 Bedrijvenpark Deventer betekent kiezen voor een toplocatie waar economische ontwikkeling en  duurzaamheid en circulair bouwen hand in hand gaan.  

Wethouder Jaimi van Essen: "Het gaat hard met de uitgifte van kavels op het A1 Bedrijvenpark. Deze kavels zijn de uitgelezen kans om in aanmerking te komen voor een plekje op één van de duurzaamste bedrijventerreinen van Nederland."

 

Kavels voor kleinverbruikers 

Diversiteit is 1 van de speerpunten binnen A1 Bedrijvenpark Deventer. Dit komt onder andere tot uiting in het aanbod van kavels. Op dit moment kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor 1 van de 3 kleinere kavels. De grootte varieert tussen 2.000 en 3.000 m2. Het zijn kavels voor kleinverbruikers (maximaal 3x80 Ampère).  

 

Unieke verkoopprocedure 

De interesse voor de beschikbare kavels is groot. Om iedereen een gelijke kans te geven, zijn voorwaarden en criteria opgesteld. Op basis van deze criteria, kunnen bedrijven zich schriftelijk inschrijven. De inschrijving wordt beoordeeld en daarna krijgen de 3 inschrijvers met de hoogste score de mogelijkheid hun plan toe te lichten in een gesprek 

Inschrijven kan tot en met 7 november 2024. De verwachting is dat begin 2025 duidelijk is met wie een reserveringsovereenkomst wordt gesloten.

 

Extra punten voor Deventer bedrijven, maakindustrie en duurzaamheid

Bedrijven die al gevestigd zijn in Deventer, bedrijven in de maakindustrie en bedrijven die bijdragen aan verduurzaming van de economie krijgen extra punten en hebben dus een grotere kans op een kavel.

Het criterium 'verduurzaming van de economie' wordt getoetst aan de hand van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

 

Circulair en Biobased bouwen 

De inschrijvers wordt gevraagd om te laten zien hoe zij een duurzaam gebouwd bedrijfsgebouw neer zetten. Waarbij voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van duurzame energie. En hoe er bij de bouw gebruik gemaakt wordt van Biobased en/of circulaire bouwmethoden. Op die manier kunnen zij laten zien welke bijdrage zij leveren aan een duurzaam A1 Bedrijvenpark Deventer.

Aardgasloos bouwen is al de norm op A1 Bedrijvenpark. Met windmolens langs de A1 en zonnepanelen op de panden wordt volop gebruik gemaakt van duurzame energie.

 

Grotere kavels 

Er is ook veel interesse voor de grotere kavels op A1 Bedrijvenpark Deventer. Deze kavels komen op dit moment niet op de markt omdat ondernemers voor deze kavels nu geen grootverbruikaansluiting kunnen aanvragen. Gemeente Deventer en netbeheerders werken er hard aan om dit weer mogelijk te maken zodat er ook weer grotere kavels verkocht kunnen worden.

 

A1 Bedrijvenpark Deventer 

De ligging van A1 Bedrijvenpark Deventer West is uitstekend. Het bedrijvenpark is direct bereikbaar via de A1 en de N348 en ligt op 5 minuten van de A50. Deze strategische ligging zorgt ervoor dat het A1 Bedrijvenpark Deventer goed verbonden is met de rest van Nederland en de belangrijkste Europese transportroutes.  

Het bedrijvenpark heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Port of Deventer, één van de grootste binnenhavens van Nederland ligt om de hoek en maar liefst 5 internationale luchthavens op anderhalf uur rijden afstand. A1 Bedrijvenpark Deventer is daarmee een perfect startpunt om heel Nederland en Europa te bedienen. 

Meer informatie vindt u op www.a1bedrijvenparkdeventer.nl.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.