Logo gemeente Deventer

Samenwerking Jeugdnetwerken Deventer: preventie, ondersteuning en begrenzing voor jongeren

Wethouder Ilse Duursma ondertekent de samenwerkingsovereenkomst jeugdnetwerken Deventer 2024-2027. Rechts staat burgemeester Ron König.

Op maandag 8 juli 2024 hebben burgemeester Ron König en wethouder Ilse Duursma de samenwerkingsovereenkomst jeugdnetwerken Deventer 2024-2027 ondertekend.

Hiermee zet Gemeente Deventer zich in voor een preventieve en zorggerichte aanpak voor jongeren, in samenwerking met Politie Oost-Nederland, het Openbaar Ministerie, Youth for Christ, Stichting Raster en het Etty Hillesum Lyceum.


Preventie en zorg op maat 

De jeugdnetwerken in Deventer richten zich op het vroegtijdig signaleren en aanpakken van mogelijke problemen bij jongeren. Dit gebeurt door signalen te bespreken in de wijken, zoals overlast op bepaalde plekken. De samenwerkende partijen onderzoeken om welke jongeren het gaat en brengen deze signalen in kaart. Door deze proactieve benadering kunnen risico’s beter worden ingeschat. 

Ilse Duursma (Wethouder Jeugd) "Een veilige en zorgzame omgeving willen we voor alle jongeren. Door samen te werken, krijgen we een beter beeld van wat er speelt en kunnen we jongeren tijdig de ondersteuning bieden die ze nodig hebben."


Jeugdnetwerken Deventer 

In Deventer wordt al jarenlang intensief samengewerkt om jongeren te ondersteunen. Dankzij de jeugdnetwerken kunnen signalen over mogelijke problemen vroegtijdig worden besproken en opgevangen. Bij zorgelijke signalen vindt er overleg plaats binnen de Persoons Gerichte Aanpak (PGA). Dit overleg richt zich op jongeren die mogelijk zorg nodig hebben of al strafbare feiten hebben gepleegd, waarbij een zwaarder overleg binnen de jeugdnetwerken plaatsvindt. Door deze gelaagde aanpak worden jongeren beter geholpen.

De jeugdnetwerken zijn gericht op laagdrempelige hulp en de juiste zorg. Het doel is om jongeren op een positieve manier te begeleiden en problemen te voorkomen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.

Wethouder Ilse Duursma ondertekent de samenwerkingsovereenkomst jeugdnetwerken Deventer 2024-2027. Rechts staat burgemeester Ron König.