Logo gemeente Deventer

Sportieve en sfeervolle dag in stadion en stad

Deventer kijkt terug op een sportieve en sfeervolle wedstrijddag, waarop Go Ahead Eagles en SK Brann streden in de 2e voorronde van de UEFA Europa Conference League. 

Locoburgemeester Marcel Elferink is tevreden dat de dag zonder incidenten en gemoedelijk verlopen is: “De inzet en het enthousiasme van veel professionals en vrijwilligers heeft resultaat gehad. Het was een sfeervolle en sportieve dag, zowel in het stadion als in de stad. Samen met de Noren hebben we laten zien hoe je voetbal tot een feest kunt maken voor jong en oud.”

Ook de politie kijkt terug op een mooie dag: “Zowel binnen als buiten het stadion heerste er over het algemeen een goede sfeer. Er zijn geen aanhoudingen verricht.”

 

Bezoek Noorse voetbalfans aan Deventer

Donderdag kwamen Noorse supporters van SK Brann met bussen vanuit Amsterdam naar bierbrouwerij DAVO in Deventer. Daar dienden zij hun toegangskaart voor de wedstrijd te halen en was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Daarna werden de fans met bussen naar de Adelaarshorst vervoerd. Ook dat verliep zonder problemen. Na de wedstrijd hebben de speciale bussen de supporters naar Amsterdam en de binnenstad van Deventer vervoerd, waar de meesten overnachtten. In totaal bezochten zo’n 500 Noorse voetbalfans Deventer. 

Inmiddels zijn ook de voorbereidingen begonnen voor de returnwedstrijd, op donderdagavond 1 augustus in Bergen, Noorwegen. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.