Logo gemeente Deventer

Deventer verwelkomt SK Brann en fans

Op donderdag 25 juli spelen Go Ahead Eagles en SK Brann uit het Noorse Bergen tegen elkaar in De Adelaarshorst, in Deventer.

Het gaat om de 2e voorronde van de UEFA Europa Conference League. Zo'n 450 voetballiefhebbers uit Noorwegen komen over, om de wedstrijd mee te beleven. De gemeente Deventer en Go Ahead Eagles organiseren voor hen een gastvrije en sportieve ontvangst. 

Verzamelpunt DAVO

Naar verwachting verblijven veel supporters van SK Brann buiten Deventer. Op loopafstand van het station is een verzamelpunt ingericht, bij bierbrouwerij DAVO. Alleen dáár kunnen de Noorse gasten hun toegangskaarten voor het stadion ontvangen. Van daaruit worden de fans vanaf 17.00 uur met bussen naar De Adelaarshorst vervoerd, zodat zij op tijd voor de wedstrijd aanwezig zijn. Daarna worden de supporters ook weer met bussen naar het station gebracht. Al naar gelang de behoefte van de Noorse voetballiefhebbers, rijden bussen ook rechtstreeks naar Amsterdam, omdat in de hoofdstad de meeste van hen zullen verblijven.

 

Historische band

Burgemeester Ron König kijkt uit naar de voetbalwedstrijd: “Deventer is trots op wat Go Ahead Eagles heeft gepresteerd en we hebben er alle vertrouwen in dat het een mooie match wordt. Bovendien hebben Bergen en Deventer een historische band. Het waren Deventer kooplieden die vishandel dreven met Bergen (Bergenvaarders): stokvis en Deventer zijn sindsdien altijd met elkaar verbonden gebleven.”

 

Unieke gebeurtenis

De wedstrijd in Europees verband is historisch voor Go Ahead Eagles. In 1965 trad Go-Ahead (zoals de club toen nog heette) als bekerfinalist aan tegen Celtic (Schotland) in het toernooi om de Europa Cup II. Vijftig jaar later mocht de club het in 2015 als nummer 2 van het Fair Play-klassement opnemen tegen Ferencváros (Hongarije) in de voorronde van de Europa League. 

 

“Beloning voor fantastisch seizoen”

Nu gaat Go Ahead Eagles op herhaling en is SK Brann de tegenstander in de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League. Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles: “Het is een beloning voor een fantastisch seizoen in de Eredivisie, waarin Go Ahead Eagles als 9e eindigde en de play-offs voor een Europees ticket won. We willen er een mooi feest van maken en kijken uit naar de komst van het team en supporters van SK Brann, die uiteraard meer dan welkom zijn in Deventer.”

De Wilhelminabrug wordt aan de vooravond van de wedstrijd aangelicht in rood en geel, de kleuren van Go Ahead Eagles. 

 

Uitwedstrijd

Go Ahead Eagles speelt op donderdagavond 1 augustus de uitwedstrijd tegen SK Brann, en reist daarvoor af naar Bergen, Noorwegen. Er zijn 750 supporters van Go Ahead Eagles welkom in het bezoekersvak van het Brann Stadion. Go Ahead Eagles informeert via de eigen website en sociale media-kanalen hoe de kaartverkoop verloopt.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.