Logo gemeente Deventer

Nieuwbouw school Marke Zuid dit najaar van start

Dit najaar wordt het startsein gegeven voor de bouw van De Marke, de nieuwbouwschool van het Etty Hillesum Lyceum. De VMBO-school biedt straks plek voor het onderwijs van de toekomst. 

Wethouder Ilse Duursma is blij dat de bouw van de school nu daadwerkelijk van start gaat: “Het geduld van medewerkers en leerlingen van de Marke wordt beloond. Vanaf zomer 2026 hebben zij allemaal een prachtig schoolgebouw om te leren, te werken en te ontmoeten.”

 

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat de bouw kan beginnen, wordt de grond bouwrijp gemaakt. Dat betekent dat het terrein wordt voorbereid en klaargemaakt. Daarnaast worden het schoolplein en de fietsenstalling tijdelijk verplaatst naar de andere zijde van het gebouw (Ludgerstraat en een stuk Keurkampstraat). De verwachting is dat dit gebeurt rond september/oktober 2024.

 

Meer informatie

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Daarin wordt onder andere informatie gedeeld over werkzaamheden, planning en toekomstige inloop bijeenkomsten.

Benieuwd naar het ontwerp van de nieuwbouw? Kijk op www.deventer.nl/demarke.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.