Logo gemeente Deventer

Belparkeren: betalen per minuut – vraag het verschil terug

In Deventer willen we parkeren makkelijk maken. Daarom kunnen parkeerders het parkeergeld achteraf en per minuut betalen, via een parkeerapp op de mobiele telefoon (belparkeren).

Begin dit jaar heeft het systeem dat deze betalingen regelt, 6 weken op ‘betalen per euro’ gestaan. Toen dat is ontdekt, hebben we gekeken of het mogelijk is om het verschil automatisch terug te betalen aan parkeerders. Dat is helaas niet mogelijk. Parkeerders betalen via veel verschillende parkeerapps, en we beschikken niet over de gegevens van de parkeerders. Daarom kunt u het verschil terugvragen.

  • Het gaat om de periode van 1 januari tot en met 11 februari 2024.
  • Heeft u in deze periode op straat betaald via een parkeerapp, bijvoorbeeld Easypark of Yellowbrick? Dan kunt u geld terugvragen.

Het gaat om parkeeracties via de mobiele telefoon bij alle gemeentelijke parkeerplekken op straat in Deventer, in de periode 1 januari tot en met 11 februari 2024. Per parkeertransactie gaat het gemiddeld om € 0,54 verschil. 


Online geld terugvragen

Op uw bankafschriften en in de maandoverzichten van uw parkeerapp kunt u terugvinden waar en wanneer u hebt betaald. Met dit bewijs van betaling kunt u geld terugvragen via het formulier.

 

Terugbetaling na 1 oktober

U kunt tot en met 30 september 2024 geld terugvragen. Na 1 oktober betalen we het verschil terug.

Bekijk meer informatie over Belparkeren.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.