Logo gemeente Deventer

Uitbreiding parkeervergunningszones Knutteldorp en Voorstad Oost per 1 november

De parkeervergunningszones in Knutteldorp en Voorstad Oost worden per 1 november 2024 uitgebreid.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na uitgebreid onderzoek door wijkbewoners en gemeente.

 

Knutteldorp

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van bewoners van de straten Bastion, Twijgstraat en Lunet voor het invoeren van een parkeerzone is. Vanwege het draagvlak, de hoge parkeerdruk en omdat het een aaneengesloten gebied is, is besloten deze straten toe te voegen aan de zone Buitencentrum. De G.J.L. Ankersmitlaan vormt hierdoor de nieuwe grens tussen het parkeren in de vergunningszone en een vrij-parkeerzone. De G.J.L Ankersmitlaan zelf hoort bij de vrij-parkeerzone. 


Voorstad Oost

In Voorstad Oost wordt de bestaande parkeervergunningszone uitgebreid met de Bleekstraat, Tamboerslaantje, Stappestraat, Smallepad, een deel van de Loomanstraat, de Zwarte Hoopstraat, Bleekdwarsstraat, Stappedwarsstraat, Brinkgreverweg, Nicolaas de Casustraat en H.J. Schoemakersplein.

De Boevinckstraat en een deel van de Loomanstraat willen graag onderdeel zijn van de parkeerzone, maar worden omsloten door straten die ‘nee’ hebben gestemd. Deze straten worden daarom niet toegevoegd aan de parkeerzone.


Vervolg

Bij de nieuwe grenzen van de parkeervergunningszone Buitencentrum worden voor 1 november borden voor de parkeervergunningszone geplaatst. Voor die tijd worden in de nieuwe straten van de zone ook parkeerautomaten neergezet. 

Bewoners en bedrijven uit de straten die worden toegevoegd aan de parkeerzone ontvangen nog een brief met informatie over het aanvragen van een parkeervergunning.


Enquête

Wijkbewoners in Voorstad Oost en Knutteldorp hebben een meting gedaan naar de wens voor het uitbreiden van de parkeervergunningszone in hun wijk. Dat was voor de gemeente reden om onderzoek te doen om per straat te weten of bewoners definitief voor of tegen een parkeervergunningszone in hun straat zijn. In februari 2024 heeft de gemeente in beide wijken onderzoek gedaan. 

In Knutteldorp zijn 554 adressen aangeschreven tijdens de enquête. Daarvan heeft 53% gereageerd (292 respondenten). Voor de enquête in Voorstad Oost zijn 477 adressen aangeschreven tijdens de enquête. Daarvan heeft 42% gereageerd (201 respondenten). De volledige onderzoeksrapporten zijn te vinden op www.deventer.nl/parkeerbehoefte. Tijdens de enquêteperiode zijn er in de wijken ook meerdere inloopmomenten geweest voor wijkbewoners om vragen te stellen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.