Logo gemeente Deventer

Subsidie voor inclusie-plannen in Deventer

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft € 973.000 toegekend voor plannen om Deventer een nog inclusievere gemeente te maken.

Dat heeft Stichting Het Gehandicapte Kind bekend gemaakt.

De plannen zijn tot stand gekomen, door de inzet van Het Gehandicapte Kind, Deventer Zonder Drempels en de gemeente Deventer. Daarin streven de samenwerkingspartijen naar de eerste inclusieve generatie; 'een generatie waarin iedereen anders is èn gelijkwaardig'. 


Ontdekken en ontwikkelen

Wethouder Rob de Geest (Inclusie) is verheugd met de toegekende subsidie: "Dit betekent dat we de komende 3 jaar met elkaar verder kunnen ontdekken waar we de Deventer nog inclusiever kunnen maken. En samen kunnen we de eerste inclusieve generatie ontwikkelen: een generatie die niet beter weet dan dat anderen nu eenmaal anders zijn."


Mèt en zònder beperking

Met de subsidie kunnen de partners in Deventer aan de slag gaan, om onder meer het Sport-, Beweeg- en Cultuurplein verder te ontwikkelen. Dat initiatief wordt in verschillende wijken van Deventer georganiseerd, waarbij alle kinderen (mèt en zònder beperking) uit de buurt samen sporten, spelen en aan culturele activiteiten kunnen meedoen. 


Hogeschool Saxion

Ook Saxion is een van de deelnemers aan het project. De hogeschool houdt de komende jaren bijvoorbeeld bij wat wel en niet goed werkt en passen de plannen aan waar dat nodig is. Ook gaan ze onderzoeken hoe het inclusiepact in andere gemeenten kan worden overgenomen. 


Droom waarmaken

Grote kracht achter de plannen was de eerder dit jaar overleden Rick Brink. Kees van Hoof is programmaleider van Deventer Zonder Drempels: "Deze toekenning betekent niet alleen dat Deventer zich nu verder kan ontwikkelen en een voorbeeld kan worden voor heel Nederland. Wij gaan hiermee ook de droom van Rick en vele anderen hier waarmaken."

Foto: Stichting Het Gehandicapte Kind

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.