Logo gemeente Deventer

Stadsspeld voor Bertus Nijenhuis

De heer Bertus Nijenhuis, de conciƫrge van basisschool De Zonnewijzer in Diepenveen, neemt afscheid. Hij heeft de Deventer Stadsspeld ontvangen.

Bertus Nijenhuis is 15 jaar actief geweest als vrijwillige conciërge bij basisschool De Zonnewijzer. Hij vervulde alle facilitaire taken en verleende allerlei hand-en-spandiensten. Hij was het eerste aanspreekpunt voor de basisschool.

Het bijzondere aan Bertus is dat hij al sinds 2009, toen zijn kleinkinderen De Zonnewijzer bezochten, één van de boegbeelden van De Zonnewijzer is. Hij is een vertrouwd gezicht voor leerlingen, ouders en buren en eigenlijk onmisbaar als conciërge voor De Zonnewijzer. 

De stadsspeld is op vrijdag 12 juli 2024 tijdens een onvergetelijk afscheid uitgereikt door burgemeester Ron König bij De Zonnewijzer in Diepenveen.

 

Deventer Stadsspeld

De Deventer Stadsspeld is een gemeentelijke onderscheiding die blijk geeft van waardering en erkentelijkheid aan personen, die zich ten minste 10 jaar lang hebben ingezet voor de Deventer samenleving. Het college van burgemeester en wethouders kent deze onderscheiding toe.

 

Bertus Nijenhuis met de Deventer Stadsspeld. Naast hem burgemeester Ron König. Om hun heen staan 6 basisschoolkinderen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.