Logo gemeente Deventer

Bathmenaren maken kans op warmtepomp: Cash veur de keet

Bathmenaren maken vanaf 8 juni kans op het winnen van een warmtepomp of isolatie twv. 7.000,-. Bij besteding van 20 euro in diverse winkels in Bathmen ontvangen zij een lot en kunnen deze inleveren bij de Jumbo in Bathmen. Alleen huiseigenaren uit Bathmen maken kans.

 

Deze ludieke actie is opgezet door de projectgroep BattumUp. In Bathmen werkt de gemeente Deventer samen met inwoners aan het verminderen van het gasverbruik in het dorp. BattumUp is een projectgroep van inwoners, Noaber-Energie en de gemeente Deventer.  

 

Collectieve inkoop

De actie is opgezet om aandacht te vragen voor de collectieve inkoopactie die vanaf 9 juli zal plaatsvinden in het dorp. Inwoners kunnen vanaf dan gezamenlijk bij lokale en door de gemeente voorgedragen partijen een warmtepomp of isolatiemateriaal inkopen.

 

Groen Gas – Gas d’r bie

In het project BattumUp wordt daarnaast met lokale melkveehouders gewerkt aan de productie van groen gas. Wanneer Bathmenaren hun gasverbruik weten te halveren, is het mogelijk om het hele dorp van groen gas te voorzien. Een mooie stap naar een toekomstbestendig en lokaal energiesysteem. 


Graag nodigen we u uit voor het officiële startmoment:

Op zaterdag 8 juni om 11.00 uur zal Wethouder Jaimi van Essen vanachter de kassa het eerste lot uitreiken aan een van de klanten van Jumbo Bathmen. Waarna deze kan worden ingevuld en ingeleverd in de inleverzuil. Hiermee geeft de wethouder het officiële startsein voor de actie. 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook en Instagram.