Logo gemeente Deventer

Themaweek Veilig IJsselland

Van 7 tot en met 13 oktober 2024 besteden Deventer en de andere tien IJssellandse gemeenten aandacht aan het voorkomen en signaleren van ondermijnende criminaliteit.

Thema’s als whatsapp-fraude, drugsproductie en criminaliteit in het buitengebied staan deze week centraal. De gemeenten trekken samen op met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, provincie en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC).  

 

Weerbaarheid 

Burgemeester Ron König (bestuurlijk portefeuillehouder ondermijning gemeenten IJsselland): “Ondermijning kent allerlei vormen en kan iedereen treffen, zowel onze inwoners als instanties. De impact en schade kunnen groot zijn. We moeten ons weerbaar maken tegen dit soort criminelen, omdat we er allemaal de dupe van kunnen worden.” 

 

Campagne  

Gedurende de week staan verschillende thema’s ten aanzien van (ondermijnende) criminaliteit centraal. Door verschillende gemeenten wordt het cyberkwartet #VeiligIJsselland onder de aandacht gebracht, voorlichtingsmateriaal uitgereikt aan bewoners in het buitengebied en worden gesprekken gevoerd om bewustwording te vergroten en meldingsbereidheid te verhogen.  
 


Meld verdachte situaties 

Marc Roll (portefeuillehouder ondermijning politiedistrict IJsselland): ‘‘Meldingen van inwoners en bedrijven maken het verschil in onderzoeken. Door op te letten op bijzondere dingen in de omgeving en verdachte situaties te melden, helpen zij ons om dingen te zien die wij anders misschien zouden missen. Mensen die mogelijke signalen van criminaliteit herkennen en/of een vreemd onderbuikgevoel hebben vragen we om dit te melden, voordat het te laat is!” 

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.