Logo gemeente Deventer

Start bouw nieuwe school en sporthal De Marke

Leerlingen en directeur Mark Brijan van De Marke, onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum, hebben op vrijdag 4 oktober 2024 het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe vmbo-school.

In aanwezigheid van leerlingen, ouders, verzorgers, docenten, directie en bestuur van de school, sportverenigingen, bouwers, ontwerpers en andere genodigden werd het startsein van de bouw gegeven met de onthulling van een bouwbord. Daarmee kon een week, die voor de school onrustig begon met een online bedreiging, feestelijk worden afgesloten.

 

Voorbereiding

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De nieuwe school komt op de plek van het huidige schoolplein en de fietsenstalling. Daarom worden deze tijdelijk verplaatst naar de andere zijde van het gebouw (Ludgerstraat en een stuk Keurkampstraat). De fietsenstalling komt nu vlak langs de praktijklokalen.

 

Nieuwe school in 2026

De komende jaren wordt een nieuwe vmbo-school gebouwd voor de leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum. In de nieuwe school worden de huidige locaties Marke-Noord en Marke-Zuid samengevoegd en heet de locatie voortaan De Marke. Wethouder Ilse Duursma (Onderwijs) mocht de aanwezigen toespreken: “Voor leerlingen en medewerkers van de school is het geweldig dat de bouw nu van start gaat en zij, als alles volgens planning verloopt, in de zomer van 2026 gebruik kunnen maken van een hagelnieuwe en toekomstbestendige school.”

 

Sport

Ook sporthal Keizerslanden, ten noorden van schoollocatie De Marke Noord, wordt nieuw gebouwd op de locatie De Marke. “Zo ontstaat er één sportvoorziening, voor zowel de sportverenigingen als de vmbo-leerlingen,” aldus wethouder Rob de Geest van Sport, die ook nog een compliment maakt aan de sportverenigingen: “De bestuursleden van de sportverenigingen hebben keihard gewerkt om dit mogelijk te maken en dat verdient waardering.”

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.