Logo gemeente Deventer

Koninklijke onderscheiding voor directeur/medeoprichter Stichting Horison

Anneke Groot met haar Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

© Ruben Meijerink

Anneke Groot, directeur en medeoprichter van Stichting Horison heeft voor haar verdiensten op het terrein van autisme de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

 

Grondlegger van CSL

Anneke Groot is de grondlegger van Contactgericht Spelen en Leren (CSL) en medeoprichter van de Stichting Horison.

Uit haar eigen ervaring als moeder van een zoon met autisme en uit verschillende benaderingen heeft Anneke Groot de methodiek CSL ontwikkeld. Het is een methode die handvatten geeft om kinderen maar ook volwassenen met autisme doelgericht te stimuleren op verschillende ontwikkelingsdomeinen, waaronder de sociaal emotionele, motorische en/of cognitieve ontwikkeling. 

 

Boeken

Sinds 2000 geeft Anneke cursussen, trainingen, workshops en begeleidt ze gezinnen en organisaties die werken met de methode CSL. Zij heeft tevens een aantal boeken geschreven, waaronder Contactgericht ondersteunen (2012), Houvast (2015) en Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden (2021).

 

Onderscheiding

Voor haar verdiensten heeft Anneke deze Koninklijke onderscheiding ontvangen tijdens haar afscheid op de landelijke dag van de Stichting Horison op zaterdag 5 oktober 2024 in Hilversum

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.
 

Anneke Groot met haar Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

© Ruben Meijerink