Logo gemeente Deventer

Aanbesteding voor inburgering

De gemeente Deventer gaat een Europese aanbesteding doen voor de Brede Startklas. Dit is voor de inburgering van nieuwkomers. Op een speciale website is een 'marktconsultatie' gestart.

 

Bijeenkomst

Naast de informatie die online is te vinden, is er op dinsdag 22 oktober ook een bijeenkomst voor belangstellenden. Via de website van TenderNed kunnen organisaties meer informatie vinden en zich aanmelden voor de bijeenkomst.

Wethouder Rob de Geest (Asiel en Integratie) legt uit: "We willen voorkomen dat nieuwkomers lang moeten wachten voordat ze met hun inburgering beginnen. Daarom hebben we in Deventer de voor-inburgering bedacht. Zo kunnen nieuwkomers alvast wat voorbereidingen doen voor hun officiële inburgering. Ook leren we hen beter kennen, zodat we weten welke begeleiding ze nodig hebben."

 

Programma

Het voorinburgerings-programma 'Iedereen aan boord' loopt nog tot 1 januari 2025. Daarna gaat de gemeente de brede startklas 'Starten in Deventer' inkopen. Dit is een verbetering van het huidige aanbod.

De gemeente helpt inburgeringsplichtigen zodat zij zich snel thuis voelen in Deventer. Door snel Nederlands te leren, kunnen nieuwkomers beter meedoen in de samenleving, bijvoorbeeld via werk of school.

Meer informatie is te vinden op de website van TenderNed.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebook, Instagram en LinkedIn.