Logo gemeente Deventer

Elektrisch materieel en duurzamer asfalt voor Overstichtlaan

Bij de asfalteringswerkzaamheden op de Overstichtlaan was aandacht voor duurzaamheid een belangrijk onderdeel in de eisen voor deze opdracht.

Daarom heeft wegenbouwer BAM hier ‘lage temperatuur-asfalt’ gebruikt. Dit wordt geproduceerd bij een temperatuur van 110 graden Celsius in plaats van 165 graden Celsius. Dit leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot met 30%. BAM maakt hier bovendien deels gebruik van hergebruikt asfalt. 

 

Minder geluid

Verder werkt BAM met een elektrische wals, elektrische asfaltmachine, elektrische vrachtwagens en ander elektrisch materieel. Alles bij elkaar zorgt dat voor een verlaging van de CO2-uitstoot met 50%. Bovendien zijn elektrische machines veel stiller, waardoor er minder geluidsoverlast is voor de omgeving. 

 

Duurzaamheid

Wethouder Marcel Elferink (Leefomgeving) ging donderdagavond 17 oktober langs bij de werkzaamheden. "Ook bij de aanleg van onze wegen letten we op duurzaamheid. Door de inzet van andere materialen en elektrisch materieel, kunnen we ook hier een flinke slag maken."

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.