Logo gemeente Deventer

Afspraken tussen politie, OM en gemeente

Op 21 oktober 2024 bezegelen de gemeente, politie en Openbaar Ministerie een nieuw handhavingsarrangement.

Daarin staan afspraken over de onderlinge samenwerking rond het toezicht in de openbare ruimte.

Burgemeester Ron König, Tuncay Yarlugbas (teamchef politie IJsselland-Zuid) en de gebiedsofficier van justitie (Openbaar Ministerie) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst over de samenwerking tussen politie en de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s).

 

Uitbreiding bevoegdheden

Sinds 1 januari 2024 zijn de bevoegdheden van boa’s uitgebreid. Zij kunnen handhaven op lichte verkeersovertredingen, zoals het fietsen zonder licht, het negeren van rood licht door fietsers en voetgangers en fietsen met de telefoon in de hand. 

 

Samenwerking

Politie en boa’s werken bijvoorbeeld nauw samen bij controles rond evenementen, jeugdoverlast, bij verkeerssituaties en handhavingsacties zoals bij ondermijning. Burgemeester Ron König: “De politie en boa’s werken altijd al goed samen; ze vullen elkaar aan en ondersteunen elkaar op straat en achter de schermen. De samenwerkingsafspraken zijn nu geactualiseerd en vastgelegd.”

 

Veilig en leefbaar Deventer

König: “In gesprekken met politieagenten of boa’s, hoor ik vaak met hoeveel inzet zij zich inzetten voor een veilig en leefbaar Deventer, zowel in de stad als onze dorpen. Wij kunnen niet zonder hen en daar mogen we met z’n allen best wat meer bewust van zijn.”

Lees alles over het handhavingsarrangement.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op XFacebookInstagram en LinkedIn.